بسم الله الرحمن الرحیم
آمار بازدید
  • 8,307
  • 15,602
  • 260,345
  • 677,421
  • 9,182,364

۲۲۷ – گلچین اول از ” کتاب باورهای قرانی”

با سلام و عرض ادب

پیامها ، افکار و افکار ، احساسات و احساسات ، باورها و باورها ، رفتارها و رفتارها ، عادات و عادات ، شخصیت و شخصیت سرنوشت ما را میسازند :
۱- پیامها ۲ – افکار ۳- احساسات ۴ – باورها ۵ – رفتارها ۶ – عادات ۷ -شخصیت ۸ – سرنوشت ؛
که این هشت مرحله ” زنجیره سرنوشت ” نامیده می شوند.
ابتدای زنجیره سرنوشت ، پیامها میباشد که فرایندی بیرونی و هفت فرایند بعدی درونی هستند لذا ضروریست برای داشتن سرنوشت عالی مرحله اول آن یعنی پیامهای دریافتی را مدیریت نماییم که چه پیامها و اطلاعاتی و از چه منابعی دریافت می کنیم .
بقول یکی از روانشناسان ” ما آنچه را میبینیم باور نمی کنیم بلکه آنچه را که باور داریم ، میبینیم ” .
باورها میتوانند از سه منبع تامین شوند: ۱ – عقل ، ۲ – تجربه و ۳ – الهی .
۱- اما پیامهایی که منجر به باورهای عقلی میشوند گاهی خطا میکنند نظیر این باور که ” هر چیزی ارزش یکبار امتحان را دارد” . بر اساس این باور ما اگر حتی یکبار به سیم برق دست بزنیم و یا یکبار مواد مخدر ” شیشه ” را استعمال کنیم مرگ ما و معتاد شدن ما حتمی است. پس عقل گاهی خطا میکند لذا عقل مورد وثوق و قابل اعتماد نیست .
۲- پیامهایی که منجر به باورهای تجربی میشوند نیز مورد اعتماد نبوده و بعضا خطا میکنند که مثال آن آزمایش دانشمندان جهت تعیین زمان عمر موشهای ریخته شده به استخر است که بعد از آنکه تعدادی موش را بداخل استخر می اندازند میبینند پس از ۱۷ دقیقه همگی میمیرند اما زمانی که شرایط را عوض میکنند یعنی پس از ۱۰ دقیقه از انداختن اولیه آنها را سالم از استخر خارج میکنند و پس از استراحت ، مجددا که بداخل استخر می اندازند میبینند تا ۲۶ ساعت زنده میمانند که علت آن شکل گرفتن باور امید به نجات است چون یکبار نجات یافتند لذا ناامید نشده و ۲۶ ساعت تلاش میکنند تا غرق نشوند. البته از این آزمایش دو نتیجه میگیریم یکی اینکه ایجاد یک باور جدید می تواند با ایجاد انگیزه قوی ، رفتار و سرنوشت موجودات و از جمله انسان را تغییر دهد و دوم اینکه تجربه نیز گاهی خطا میکند چنانکه در اینجا بر اساس تجربه اول زمان زنده بودن ۱۷ دقیقه ولی با تغییر شرایط به ۲۶ ساعت رسید .
۳- معتبرترین پیام ها ، پیامهای الهی میباشند که از ناحیه خداوند متعال و احادیث و روایات ائمه معصومین و پیامبران الهی و مخصوصا قرآن مجید نقل شده است. حدود پنجاه سال است که از انقلاب اسلامی می گذرد اما متاسفانه بیشترین تمرکز مسئولین فرهنگی بر روی” قرآن های انسانی” بوده است یعنی پرورش انسانهایی که مسلط به قرائت صحیح قرآن و همچنین حافظ کل یا بخشهایی از قرآن مجید باشند در صورتی که بایستی بر روی پرورش “انسانهای قرآنی ” کار می شد یعنی پرورش انسانهایی که پیامها و دستورات پرورشی قرآن مجید به دلهایشان نشسته و رفتارها و زندگی شان بر اساس آن باورها شکل گرفته باشد چرا که در تاریخ می بینیم بسیاری از کسانی که شمشیر بر روی حضرت علی علیه السلام می کشند و بسیاریشان در جنگ جمل کشته می شوند حافظان ظاهر قرآن بوده اند اما مسیر حق را نشناختند .
آموزش قرآن مجید سه مرحله دارد : قرآن خوانی ، قرآن دانی و قرآن باوری که مرحله سوم بسیار مهمتر است لذا با توجه به اهمیت تاثیر پیام های قرآنی در شکل گیری افکار و احساسات و رفتارها و سرنوشت انسانها اینک ، از ابتدای قرآن مجید به ترتیب برخی آیات پیام گونه ، انتخاب و تقدیم حضور میگردد.
ان شاءالله با تفکر بر روی آنها باورهای قلبی زیبایی در اذهان ما شکل گیرند که منجر به کسب سعادت دنیوی و اخروی ما گردند :‌

گلچین اول ؛

باور شماره ۱ – آیه ۱ سوره مبارکه حمد
” بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ”
باور کنیم ؛ به نام خدا که رحمتش بی‌اندازه است و مهربانی‌اش همیشگی.

باور شماره ۲ – آیه ۲ سوره مبارکه حمد
” الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ”
باور کنیم ؛ همه ستایش ها، ویژه خدا، مالک و مربّی جهانیان است.

باور شماره ۳ – آیه ۴ سوره مبارکه حمد
” مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ ”
باور کنیم ؛ ( خداوند )مالک و فرمانروای روز پاداش و کیفر است.

باور  ۴ – آیه ۵ سوره مبارکه حمد
” إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ”
باور کنیم ؛ [پروردگارا!] تنها تو را می پرستیم وتنها از تو کمک می خواهیم.

باور شماره ۵ – آیه ۶ سوره مبارکه حمد
” اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ ”
باور کنیم ؛ (خداوندا )ما را به راهِ راست راهنمایی کن.

باور شماره ۶ – آیه ۷ سوره مبارکه حمد
” صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ ”
باور کنیم ؛ راه کسانی [ که به خاطر لیاقتشان] به آنان نعمتِ [ایمان، عمل شایسته و اخلاق حسنه] عطا کردی، هم آنان که نه مورد خشم تو اند و نه گمراه اند ( یعنی ائمه معصومین علیهم السلام ).

با احترام – حسن زاده

 

5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Scroll to Top